Miten siivous oikeuttaa verovähennykseen?

Tiesitkö, että kotona teetetyn työn kustannukset saa osittain vähentää verosta? Vuoden 2003 alusta alkaen saa vähentää 10 % itse palkasta, palkan sivukulut tai 60 % työkorvauksesta. Aikaisemmin ei itse palkkaa saanut vähentää lainkaan ja työkorvauksestakin sai vähentää vain 40 %. Työkorvauksella tarkoitetaan työstä yrittäjälle tai yritykselle maksettua suoritusta, joka ei ole luonteeltaan palkkaa.

Verovähennys on lääke myös työllisyyden parantamiseen

Vähennyksen enimmäismäärä nousi vuoden 2003 alusta 900 eurosta 1150 euroon. Verovähennys on henkilökohtainen. Puolisoista vähennyksen voi saada kumpikin. Vähennettävien kustannusten omavastuu on 100 euroa.

Kotitalousvähennyksen tarkoitus on ollut parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia teettämään ulkopuolisilla sellaisia töitä, jotka ne aikaisemmin ovat tehneet itse. Siivouspalvelu on hyvä esimerkki tällaisesta työstä. Lisäksi tarkoitus on ollut edistää asuntojen omatoimista ylläpitotoimintaa.

Kotitalousvähennys koskee meidänkin siivouspalveluitamme. Mikäli kiinnostuit kotitalousvähennyksestä, lue lisää veroviraston sivuilta osoitteesta vero.fi »